Workshop in Verwondering

duurt: ½e dag

INFO IN HET KORT:

  • Minimaal 6, maximaal 12 deelnemers

  • Datum: zodra er genoeg deelnemers zijn wordt samen een datum geprikt (uiteraard ook rekening houdend met de dan geldende Coronaregels).

  • Tijdsduur: 3½ uur (13:30 – 17:00 uur)

  • Locatie: kantoor GrasFabriek B.V., p/a 'Villa Mollerus', Mollerusstraat 1, Baarn (goed bereikbaar per trein en per auto. Gelegen in midden-Nederland)

----------------------------------------

Jouw investering: slechts € 55,- !!!

Schrijf je in!

INHOUD

Workshop in Verwondering

Ik kan me over veel verwonderen. Als goochelaar, als consultant, als mens. Mijn inspiratie vond ik bij filosofen, goochelaars, wetenschappers, mystici en een enkele organisatieadviseur. In deze workshop gaan we op zoek naar de authentieke ervaring van de verwondering. In het laatste onderdeel is er gelegenheid om je te verwonderen over je eigen leven, werk of functie, of inzichten uit de workshop daarop toe te passen. Voor wie dat wil.

 

Wat ga je ervaren, oefenen en leren?

Verwondering is een gevoel dat de mens overspoelt omdat hij iets ziet of meemaakt dat hem uit zijn vertrouwde wereld tilt, voorbij het bekende, naar het onbekende.

 

Verwondering gaat vooraf aan het praktische denken en is in zichzelf belangeloos. Maar wie er eenmaal voor open staat ontkomt er niet meer aan.

 

Verwondering vereist openheid en kwetsbaarheid. Geslotenheid sluit haar uit. Verwondering breekt geslotenheid open en is een avontuur waarvan de afloop niet te voorzien is: een oefening in de vrije val. Daardoor is “verwondering ook lijden en gevaar: omdat zij de mens vanuit zijn geslotenheid stoot in de openheid, vanuit het belang in de belangeloosheid en hem aldus voor de taak stelt zijn bestaan opnieuw te integreren.”

 

Trainer

Arjan van Vembde (zie foto) werkt als organisatieadviseur, trainer en facilitator. Daarnaast was hij meer dan 20 jaar professioneel goochelaar-verwonderaar en verdiepte zich gepassioneerd in de schemerwereld tussen waarheid en verbeelding. In deze workshop komen beide werelden samen.

 

Graag je aandacht voor het volgende:

Zodra er genoeg deelnemers zijn wordt gezamenlijk een datum geprikt waarop iedereen aanwezig kan zijn - uiteraard ook rekening houdend met de dan geldende Coronaregels en -situatie.

AANMELDFORMULIER

'Het Grote Verlangen'

Workshop. 1 dag. 2021.

Ja, ik meld me hierbij graag aan! 

Ja, ik verwonder me ook vaak over van alles.

Ik ontvang dus graag de digitale flessenpost*

van het supergeheime en illustere Verwondergenootschap

* We sturen onze e-meeuw slechts af en toe op pad. Hij bezorgt je post op momenten dat je het het minst verwacht maar het best kunt gebruiken... Soms ontvang je ook uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten van het Genootschap. Maar daarover kunnen we nu nog niks loslaten.

Wij spammen niet.

Wij delen je gegevens niet met derden.

↳ Ofwel: We gaan fatsoenlijk met je gegevens om.

© 2021 Academie voor Verwondering

Academie voor

Verwondering

Ridderschapstraat 6

3512 CP  UTRECHT

Mail: info@academievoorverwondering.org

Tel:   033 - 889 0683

  • Academie voor Verwondering LinkedIn Icon
  • Academie voor Verwondering Twitter Icon
  • Facebook
  • Black Youtube Icoon