top of page

Film- en boekenclub

Vol verwondering en met een flinke scheut filosofie

Bright blue old school video camera

'Lesen gefährdet die Dummheit.'

Films en boeken bieden je de mogelijkheid om vele levens te leven in dit ene. Nóg aantrekkelijker wordt het als je het gelezen boek of de geziene film met andere geïnteresseerden kunt bespreken of er zelfs een verdieping, verbreding of verwondering aan toe kunt voegen, je aangereikt door een begeleider, de schrijver, kunstenaar, kenner of de regisseur zélf en door diverse andere deelnemers. Doe je mee?

Je bent van harte welkom!

 

Hartelijke groeten,

Ben Kuiken  &  Jorrit Stevens.

Film- en boekenclub

Academie voor Verwondering

camus-filosoof.jpg

Albert Camus, 1913 - 1960 

Komende bespreking

Arrow

Datum: zodra er genoeg deelnemers zijn

Tijdstip: volgt in overleg.

Plaats: online via Zoom (i.v.m. Corona).

Investering: € 25,-- (incl. BTW)

Boektitel: De vreemdeling | Albert Camus

Inleider: drs. Jorrit Stevens

Het boek is te koop in boekhandel en bibliotheek en is ook beschikbaar als e-boek en zelfs als luisterboek.

______________________________________

In De vreemdeling schiet hoofdpersoon Meursault op klaarlichte dag een man dood. Hij heeft er geen verklaring voor. In het proces dat volgt weigert hij zich fatsoenlijk te verdedigen en zich aan te passen aan de normen van de maatschappij. Uiteindelijk belandt hij in de gevangenis, waar hij zijn executie afwacht. 

Albert Camus (1913-1960) groeide op in een arme wijk in Algiers, studeerde filosofie en werd later journalist. In 1957 werd hij uitgeroepen tot winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur. Drie jaar later kwam hij om bij een auto-ongeluk. In de romans van Albert Camus wordt het absurde van de twintigsteeeuwse samenleving afgezet tegen een persoonlijke moraal van vriendschap en menselijkheid. Een of meer personages worden steevast door de loop van de gebeurtenissen, nooit uit eigen vrije wil, schuldig aan een misdaad. De vreemdeling, De pest en De val zijn de bekendste werken van Camus, en worden nog steeds veel gelezen en besproken.

Het boek wordt

beschouwd als

meesterwerk

De vreemdeling - Albert Camus.webp
Sketch Arrow 2

Aanmelden? Mail ons:

bottom of page