top of page

Het Grote Verlangen

Workshop op 23 september 2021
 

Antoine de Saint-Exupéry zei ooit:

'Als je een schip wil bouwen, roep dan geen mannen en vrouwen bij elkaar om hen bevelen te geven, om ze elk detail uit te leggen, om ze te vertellen waar ze alles kunnen vinden. In plaats daarvan, leer ze verlangen naar de enorme eindeloze zee.'

 

 

Verlangens: we hebben ze allemaal.

Bijvoorbeeld professioneel: verlangen naar verandering, betere samenwerking, meer efficiëntie en effectiviteit.

En privé bijvoorbeeld: verlangen naar een betere balans qua werk-privé, verlangen naar verre reizen, meer vrije tijd, genieten, een andere baan, minder werken, een waardevoller leven.

Natuurlijk kunnen we focussen, zoals ook gebruikelijk is, op 'veranderen', 'meer efficiëntie en effectiviteit', 'een betere balans werk-prive', 'een waardevoller leven' maar het is minstens net zo waardevol om eens diepgaand te reflecteren op 'het verlangen' daarnaar!

 

Hoe verhouden wij ons tot onze eigen en andermans verlangens? Wat hebben (onze) verlangens ons te zeggen? Dat onderzoeken en ervaren we gezamenlijk in deze unieke workshop. We gaan te rade bij onder meer de filosofie en de Kunst. Leer 'beter', 'meer', 'anders' of... 'niet meer' verlangen...! Spannender kunnen we het haast niet maken!

 

Verlang jij ook al naar deelname aan deze bijzondere dag? Schrijf je in! Welkom! (er is maar een beperkt aantal plaatsen).

Vermijden mensen die verlangen naar (toekomstig) 'méér', 'beter', 'sneller', 'productiever', 'gelukkiger' het heden? En is het in je leven en werk niet volstrekt 'normaal' om daarnaar (nl. naar meer, beter, efficiënter, gelukkiger, winstgevender) te verlangen? Is verlangen naar drugs hetzelfde 'verlangen' als verlangen naar een geliefde of een promotie of salarisverhoging op je werk?

 

Verlangen naar 'iets' betekent dat je er nu niet over beschikt. Dat maakt soms ongelukkig. Betekent - andersom - het niet hebben van verlangens dan dat je 'gelukkig' bent? Of is dat zelfs een voorwaarde voor 'geluk', zoals ons in sommige Oosterse filosofieën en religies wel wordt voorgehouden? Is verlangen iets wat tot vervulling moet leiden? Of is verlangen, zoals Rilke stelde:

'Wonen in de golven en geen verblijfplaats hebben in de tijd'?

Promofilmpje: Workshop 'Het Grote Verlangen'. Geïnteresseerd? Schrijf je in via het inschrijfformulier hieronder.

Edu Feltmann.jpg
Jorrit-Stevens-Photo-Thurman-Sparky-Madd

 

Docent-begeleiders

Als docent-leerbegeleiders, treden bij deze workshop op:

  • Dr. Edu Feltmann & drs. Jorrit Stevens.

 

Locatie

Kantoor Academie voor Verwondering, Baarn (=Midden-Nederland).

Goed bereikbaar per trein en auto. 

Datum

23 SEPTEMBER 2021.

 

Verlang jij naar deelname aan deze bijzondere dag? Schrijf je in! Welkom!

 

JOUW INVESTERING

Workshop 'Het Grote Verlangen'

Investering: € 199

Dit bedrag is inclusief:

  • Het verblijf (koffie, thee, versnaperingen, lunch);

 

Het bedrag is exclusief:

  • 21% BTW.

GEÏNTERESSEERD IN DEELNAME AAN

DE WORKSHOP 'HET GROTE VERLANGEN'? 

glisten.gif

Het Grote Verlangen
Workshop | 1 dag | 2021

W E L K O M
Doe mee en schrijf je nu in!

par9-1280x640.jpg
bottom of page