Wie wil niet ook een beetje Martin zijn?

Martin is een korte docu (± 9 minuten) van de Ierse regisseur en fotograaf Donal Moloney over (zijn band met) Martin. Daarin is elke seconde het kijken waard!


Martin Hart & Donal Moloney maken een strandwandeling

Moloney zag hem voor het eerst vanuit zijn ooghoek toen hij een brug passeerde. Martin sliep onder de Westland Row brug in Dublin en leek, volgens Moloney, haast wel een romanfiguur van Dickens. Dat verwonderde hem zeer. Hij moest en zou hem ontmoeten. Zo geschiedde.


Martin op een uitstapje naar Wicklow Mountains waar Donal hem fotografeert

Martin onder de ‘Westland Row’-brug, waar hij 4 van de 14 jaar dat hij op straat leeft, te vinden is | Foto: Donal Moloney

"Home is the intellectual capacity to be happy”
~ Martin Hart

Martin Hart (leeftijd: ruim zestig jaar) blijkt al 14 jaar in de straten van Dublin te leven. Hij is eloquent, zeer belezen en ronduit intelligent. Is hij te karaktiseren als ‘dakloos’? Nou nee: de hemel vormt zijn dak. Overal is zijn thuis. En wat ‘ongelukkig zijn’ betekent, kan hij je niet vertellen. Wie wil dát nou niet ook een beetje meer?Klik rechts onderaan op de vier pijltjes (‘enter full screen’) in het Vimeo-scherm om het filmpje beeldvullend te maken en kijk nu hier deze prach-ti-ge korte film, getiteld:


MARTINVerwonder jij je ook over het schijnbaar alledaagse? Over mensen die je ziet op straat? Laat je commentaar hieronder achter.

Deze bijdrage is in 2018 eerder verschenen in Fernweh Magazine - overgenomen met toestemming.

41 keer bekeken0 reacties

Recente blogposts

Alles weergeven

Ja, ik verwonder me ook vaak over van alles.

Ik ontvang dus graag de digitale flessenpost*

van het supergeheime en illustere Verwondergenootschap

* We sturen onze e-meeuw slechts af en toe op pad. Hij bezorgt je post op momenten dat je het het minst verwacht maar het best kunt gebruiken... Soms ontvang je ook uitnodigingen voor exclusieve bijeenkomsten van het Genootschap. Maar daarover kunnen we nu nog niks loslaten.

Wij spammen niet.

Wij delen je gegevens niet met derden.

↳ Ofwel: We gaan fatsoenlijk met je gegevens om.

© 2021 Academie voor Verwondering

Academie voor

Verwondering

Ridderschapstraat 6

3512 CP  UTRECHT

Mail: info@academievoorverwondering.org

Tel:   033 - 889 0683

  • Academie voor Verwondering LinkedIn Icon
  • Academie voor Verwondering Twitter Icon
  • Facebook
  • Black Youtube Icoon